Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

FW: Σκιαγράφηση Τουρκικής Φυλής



From: EVRIPIDIS BILLIS [mailto:euri@central.ntua.gr]
Sent: 14 November, 2011 12:56 AM
To: EVRIPIDIS BILLIS
Subject: FW: Σκιαγράφηση Τουρκικής Φυλής

Περί τούρκων συνέχεια. Ευχαριστώ τον κ. Καλογερόπουλο για τη συμπλήρωση.
Ευριπίδης Μπίλλης

From: Nicolas Kaloy

Σε αυτά να προστεθούν τα εξής:


«Δεν υπάρχει Τουρκικό Έθνος αλλά μόνο κατακτητές που στρατοπεδεύουν ανάμεσα σε εχθρικούς πληθυσμούς. Οι Τούρκοι δεν σχηματίζουν Κράτος αλλά μόνο Στρατό που διατηρείται με την κατάκτηση και τείνει να διαλυθεί όταν υποχρεώνεται να σταματήσει» Albert Sorel, La question d'Orient au 18ème siècle

«H ιδιορρυθμία του Τούρκου φαίνεται όταν παρατηρούμε ότι η Ιστορία του είναι σχεδόν αποκλειστικά ένας κατάλγος ονομάτων, μαχών και σφαγών»  Sir Charles Eliot

«Όπου υπάρχει ένα καλύτερο μέρος για μας πρέπει να το πάρουμε»  Οζάλ, ο Μεγαλοπρεπής

«Υπάρχουν λαοί που εισέβαλαν βάρβαροι σε ένα πολιτισμένο κράτος και τον πολιτισμό τον απερρόφησαν και ανέπτυξαν ένώ άλλοι τον κατέστρεψαν και εξαφάνισαν.... Στους δεύτερους ανήκουν οι Ούνοι, οι Μογγόλοι και οι Τούρκοι.. Οι δύο πρώτοι ήλθαν, είδαν, κατέστρεψαν.  Οι Τούρκοι που εισέβαλαν στο Βυζάντιο - το μόνο πολιτισμένο Κέντρο της εποχής - στάθηκαν ανίκανοι να καταλάβουν, απορροφήσουν και αναπτύξουν τον πολιτισμό μέσα στον οποίον εισέβαλαν...Τα εδάφη που κατέλαβαν στην Μ..Ασία και τα Βαλκάνια βυθίστηκαν επί αιώνες στο σκοτάδι της βαρβαρότητος. Αντιθέτως οι Άραβες, φέροντες την ελληνική γραμματεία, ανέπτυξαν στην Ισπανία αξιόλογο πολιτισμό που μεταλαμπάδευσαν στο Παρίσι και στο Λονδίνο»
 

Στο Βιβλίο του Ν.Καλογεροπούλου, «Η Διαμόρφωσις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος» Τόμος ΙΙ σελ. 211 κ,ε,

«Οι Τούρκοι απετέλεσαν μοναδικό φαινόμενο στην ανθρώπινη Ιστορία. Λαός βάρβαρος, χωρίς καμία πνευματική και βιολογική συγγένεια με τους λαούς της Ευρώπης, εισέβαλε στο Κέντρο ενός μεγάλου πολιτισμού του οποίου υπήρξε τελείως ανίκανος να καταλάβει την σημασία... Οι Τούρκοι, μποναδική περίπτωσις, αντί να απορροφήσουν τον πολιτισμό, τον εξεδίωξαν και κατέστρεψαν»   ibid. σελ. 225

ΝΚ/


 2011/11/12 Sotirios Georgiadis <sotgeorg@tee.gr>
"Θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω πολύ σύντομα σε αδρότατες γραμμές τι ήταν η Τουρκική φυλή και τι είναι σήμερα.  Δεν πρόκειται μόνο για Μωαμεθανισμό, αλλά για Μωαμεθανισμό συνδυασμένο με τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα μιας φυλής.  Δεν είναι οι πράοι Ισλαμιστές των Ινδιών, ούτε οι ιπποτικοί Σαλαδίνοι της Συρίας, ούτε οι πολιτισμένοι Μαυριτανοί της Ισπανίας.  Ήταν στο σύνολο τους από την πρώτη μαύρη μέρα που μπήκαν στην Ευρώπη, το μόνο δείγμα της ανθρωπότητας που έδειξε τη μεγαλύτερη έλλειψη ανθρωπισμού.  Οπουδήποτε και αν πήγαν, μια πλατιά κηλίδα αίματος έδειχνε τα ίχνη του περάσματος τους και σε όλη την έκταση της κυριαρχίας τους ο πολιτισμός εξαφανιζόταν."
                                                                  
Γλάδστων
Πρωθυπουργός της Μ. Βρεττανίας

"Δεν υπάρχει περίπτωση, στην Ευρώπη, την Ασία ή την Αφρική, που η εγκαθίδρυση της τουρκικής κυριαρχίας σε άλλη χώρα, να μην είχε σαν συνέπεια την υποβάθμιση του πολιτισμού.  Η Τουρκία οπουδήποτε βγήκε νικήτρια έφερε την καταστροφή."
                                                                   Κλεμανσώ

"Όταν οι Οθωμανοί από την στέππα βρέθηκαν μέσα σε ανθρώπινες κοινωνίες μεταβλήθηκαν από κυνηγούς και βοσκούς ζώων, σε κυνηγούς και βοσκούς ανθρώπων.  Καθιέρωσαν τον γενιτσαρισμό και επεδόθησαν στον συστηματικό εξισλαμισμό των υποδούλων πληθυσμών."
                                                                   Άρνολτ ΤόιμπυΙστορικός
                                                                                    "A study of History"

"Καθ' όλη την διάρκεια του πολέμου, η τουρκική διπλωματία υπήρξε ένα λαμπρό επίτευγμα με όλα τα μέτρα εκτός εκείνων της εντιμότητας και της ηθικής ακεραιότητας"
                                                                   Frank K. Webes






--
Refer to attachment.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου