Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Άγγλοι νεκροί στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

Ειρήσθω

Άγγλοι νεκροί στον αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.

| Εκτύπωση | 11/11/2012 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Τ Η Σ Ε.Ο.Κ.Α. οι επιζώντες και οι υπερήφανοι απόγονοί τους, με τον ευσυνείδητο σεβασμό που ο αρχαιότατος ελληνικός μας πολιτισμός ανέπτυξε και άφθαρτο τον κληροδότησε σ' όλη την ανθρωπότητα για τους εκατέρωθεν πεσόντες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι προθύμως θα καταθέταμε στεφάνι τιμής στη μνήμη τών 371 νεκρών των βρετανικών αποικιοκρατικών στρατευμάτων, που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις τους για την καταστολή του ένοπλου εθνικοαπελευθερωτικού, αντιαποικιακού μας αγώνα του 1955 -1959. Διότι είμαστε φορείς ενός πολιτισμού, που πρώτος ανέδειξε την ιερότητα της μνήμης και τιμής ΚΑΙ προς εκείνους οι οποίοι, από απέναντι, καθ’ ημών μαχόμενοι, έπεσαν από τα ημέτερα πυρά και θυσιάστηκαν υπηρετώντας εκεί όπου τάχθηκαν.
Α Λ Λ Α, ΟΜΩΣ, το μνημείο “British Cyprus Memorial”, που για τους 371 νεκρούς Βρετανούς ανηγέρθη στη σκλαβωμένη απ’ τους Τούρκους κατακτητές Κερύνεια μας το 2009, με τη συνεργασία του παράνομου κατοχικού ψευδοκράτους και η εκεί ετήσια τελετή, ένα κύριο σκοπό, σκοπίμως, εκ προμελέτης και εκ προθέσεως, υπηρετεί: Τη συντήρηση άσβεστου του ανθελληνικού μίσους και της ετήσιας, κάθε Νοέμβριο, αναπαραγωγής τής μνησικακίας των Αγγλο-Τούρκων ενάντια στην Ε.Ο.Κ.Α., ενάντια στον κυπριακό Ελληνισμό και εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας μας.

Κ Α Ι ΑΥΤΗ
είναι η τεράστια διαφορά ουσίας και πολιτικών προθέσεων, συγκρινόμενη με τις ετήσιες, κάθε Μάιο, ελληνο-γερμανικές τελετές, στο Στρατιωτικό Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε της Κρήτης (Deutschen Soldatenfriedhof in Maleme), για τους 4.465 νεκρούς στρατιώτες των ναζιστικών στρατευμάτων εισβολής που έπεσαν εκεί, οι περισσότεροι αλεξιπτωτιστές κατά τη Μάχη της Κρήτης του Μαΐου 1941 και στις βαρβαρικές επιχειρήσεις καταστολής της παλλαϊκής Εθνικής Αντίστασης των Κρητικών, μαχίμων και αμάχων, 1941 - 1944. Όπως και στις τελετές μνήμης της ναζιστικής σφαγής των Καλαβρύτων 13ης Δεκεμβρίου 1943, παρόντος κι εκπροσώπου του κράτους της Γερμανίας.

Ε Ν Ω, ΟΜΩΣ
, ουδέποτε, από 1960 έως 2012, οιοσδήποτε Βρετανός πρέσβης (Ύπατος Αρμοστής) ή άλλος επίσημος της Her Majesty στην Κύπρο, προσήλθε να καταθέσει ένα στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα των απαγχονισθέντων υπό του Βρετανού κυβερνήτη της Colony of Cyprus, στρατάρχου σερ Τζον Χάρντινγκ, ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α., στη θυσία των οποίων οφείλει την ύπαρξή της η Κυπριακή Δημοκρατία, δημοσιεύτηκε χθες στον «Πολίτη» (σελ.12) ότι: Ο νυν ύπατος αρμοστής Μάθιου Κιντ, ακολουθώντας την πεπατημένη τού προκατόχου του Πίτερ Μίλετ, θα πάει την ερχόμενη Κυριακή με στεφάνι στην ετήσια τελετή των Αγγλο-Τούρκων στη σκλαβωμένη Κερύνεια, με τη προκλητική «διευκρίνιση» ότι δήθεν «η παρουσία του δεν ισοδυναμεί με… εκπροσώπηση της βρετανικής κυβέρνησης»! Ποία, άραγε, Αρχή κι εξουσία της ΚΔ θα προβεί στα αναγκαία και αποτελεσματικά, επιτέλους, διαβήματα γι’ αυτήν την πρόσκληση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου