Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Προς Διεθνή αναγνώρισΓενοκτονίας η της Αρμενικής


Προς Διεθνή αναγνώρισΓενοκτονίας η της Αρμενικής από το Ισραήλ



 Αντιδρώντας στην αντι-Ισραηλινή πολιτική της Τουρκίας ο υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Lieberman πέραν των προειδοποιήσεων προς την Τουρκία, φαίνεται αποφασισμένος να υιοθετήσει και νέα πολιτική αντιμέτρων κτυπώντας την Τουρκία εκεί που την ενοχλεί περισσότερο.

Σύμφωνα με ειδησιογραφικές πληροφορίες, ενας από τους στόχους του κ. Λίπερμαν είναι να καλυτερεύσει την συνεργασία της χώρας του με ιστορικούς εχθρούς της Τουρκίας, όπως τους Αρμένιους. Κατά την διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του κ. Λίπερμαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (εντός του τρέχοντος μηνός), ο υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ λέγεται ότι  θα συναντηθεί με ηγέτες του Αρμενικού Λόμπυ και θα προτείνει αντι-τουρκική συνεργασία στο Κογκρέσσο.

Ο σκοπός αυτής της κίνησης προφανώς να περιλαμβάνει και βοήθεια προς το Αρμενικό Λόμπυ στην προώθηση διεθνούς αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, μια κίνηση που θα βλάψει θανάσιμα την Τουρκία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Ισραήλ μπορεί ακόμα να υποστηρίξει την Αρμενία στη διαφορά που έχει με την Τουρκία σε σχέση με τον έλεγχο του Όρους Αραράτ.

Ο κ. Λίπερμαν συνεχίζουν οι πληροφορίες, σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με ηγέτες των Κούρδων ανταρτών του PKK στην Ευρώπη με σκοπό την «συνεργασία και αναβάθμισή τους με κάθε τρόπο». Σε τέτοια περίπτωση προσθέτουν οι πληροφορίες, οι Κούρδοι ίσως ζητήσουν από το Ισραήλ στρατιωτική βοήθεια (εκπαίδευση και προμήθειες) μια κίνηση που θα σημαίνει, αν πραγματοποιηθεί, ότι το Ισραήλ υιοθετεί μια κύρια αντι-τουρκική θέση.

Ένα άλλο μέτρο του Λίπερμαν είναι όπως όλες οι διπλωματικές υπηρεσίες ξεκινήσουν να καταγράφουν όλες τις τουρκικές παράνομες παραβιάσεις μειονοτήτων.

Στόχος του κ. Λίπερμαν είναι να κάνει ξεκάθαρο στον κ. Ερτογάν ότι η αντι-Ισραηλινή πολιτική του δεν είναι μόνοδρομος, τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Φανούλα Αργυρού










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου