Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Διαχρονικές Πλύσεις Εγκεφάλων

Ειρήσθω

Διαχρονικές Πλύσεις Εγκεφάλων

| Εκτύπωση | 13/04/2012 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Κ Α Ι ΕΣΤΑΙ η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης: Έτσι όπως την εκέκραξε ξανά και πάλι ο Άναξ: «Αυτή η ροή και η συναναστροφή μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων σίγουρα είναι κάτι το οποίο βοηθά και τις προσπάθειές μας για λύση στο Κυπριακό, η προσέγγιση δηλαδή των δύο κοινοτήτων» (Χριστόφιας, «Χαραυγή» 12.4.12, σελ.6). Πλάνη και ψεύδος αποδεδειγμένο καθ’ όλην τη διάρκεια της 2ης Τουρκοκρατίας 1974 - 2012.
Αποδεδειγμένο περίτρανα και στη δική του, φευ, προεδρία - οιονεί μοναρχία. Κατά τη διάρκεια της οποίας, εις ουδέν βοήθησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις «προσπάθειες λύσης» ουδέ καν οι εκλαμβανόμενοι ως «αριστεροί και προοδευτικοί και σύντροφοι» Τουρκοκύπριοι: Τον αριστερότερο εκ των οποίων, ονόματι Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο ίδιος ο κ. Χριστόφιας είχε καταγγείλει δημοσίως ότι πρόδωσε τις αρχές της Αριστεράς κι ο οποίος ούτε «γραμμάριο» παρεξέκλινε ποτέ από τη στρατηγικής και τακτική τής Άγκυρας, την πολιτική των Τούρκων κατακτητών.

Π Ρ Ο Κ Ε Ι Τ Α Ι
για διαχρονική, συστηματική, διατεταγμένη, κομματικώς και κρατικώς (φευ) διενεργούμενη, πλύση εγκεφάλου. Η οποία δεν εκπορεύεται μόνο από τους ορφανευθέντες και μη εισέτι συνταξιοδοτηθέντες τού εκπεσόντος σοβιετικού «διεθνισμού». Αλλά κι απ’ το σύνολο σχεδόν των Ηττημένων Μυαλών της κραταιάς εν Κύπρω Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας: Με τις άπειρες τρύπες στο νερό των «διακοινοτικών» συναντήσεων αρχηγών κι εκπροσώπων κομμάτων (της ΚΔ και του Ψευδοκράτους) στο Λήδρα Πάλας, της ανταλλαγής αρχηγικών δείπνων στα κατεχόμενα και στη… Λεμεσό, των συναυλιών στις αίθουσες «Μελίνα Μερκούρη» απ’ εδώ και… «Κεμάλ Ατατούρκ» απ’ εκεί, των γαμήλιων τελετών στον σκλαβωμένο Ζέφυρο, των χειροκροτημάτων στον Ταλάτ εν προαυλίω σκλαβωμένου Αϊ-Μάμα Μόρφου, των διακομματικών συνεστιάσεων στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο και στο Ζάππειο της Δερύνειας. Πάντα ταύτα κι άλλα πολλαπλασίως περισσότερα, είναι τοις πάσι γνωστό -το ξέρουν πια και οι πέτρες- ότι δεν απέφεραν το παραμικρό όφελος στις «προσπάθειες λύσης». Δεν ωφέλησαν ούτ’ ίχνος τον Ελληνισμό. Παραμόνο βαρυφόρτωσαν επικινδύνως δυσβάστακτα την Κυπριακή Δημοκρατία. Κι επιδείνωσαν, έτι περαιτέρω, τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Α Λ Λ' ΕΙΝΑΙ και αποδεδειγμένα ψευδείς και υποκριτικοί -ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί- οι ακελικοί του Άνακτος όρκοι, περί «επαναπροσέγγισης», «αδελφών» και «συντρόφων» Τ/κ: Εις ουδένα Τουρκοκύπριο επετράπη να είναι μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Και κανέναν Τουρκοκύπριο δεν δέχτηκαν, βεβαίως, να είναι... εκ περιτροπής γενικός γραμματέας τού εν λόγω ε/κ κόμματός τους…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Εκείνες τις ανόητες κι εντελώς παλαβές για κάθε κράτος -πόσω μάλλον για ένα κράτος με πολύτιμα κοιτάσματα στην ΑΟΖ του- «διαχρονικές θέσεις» Χριστόφια για… αποστρατιωτικοποίηση, δεν τις έχουν ρητώς αποκηρύξει τα αποτελούντα την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ κόμματα της απειλούμενης να καταστεί βατήρας της «επιθετικής θαλάσσιας πολιτικής» των Νεο-Οθωμανιστών (βλ. και Νταβούτογλου «Στρατηγικό Βάθος) Κυπριακής Δημοκρατίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου