Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Κλείσιμο

Προς Προκαλουμένους
Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΕΚΕΙ, λοιπόν, που οι ηγεσίες της... συνετής πλειοψηφίας των Ελληνοκυπρίων διαγκωνίστηκανποιους θα... προτιμήσει ο Ερντογάν για να φαν ψάρι μαζί και να δουν τα κοινά τους οράματα!
εκεί που η ηγεσία του αθηναϊκού κράτους προσφωνεί τον Ερντογάν καρτάσιητης –τι έχουμε να... μοιράσουμε, ρε αδελφέ, μιαν Κύπρο και ένα Αιγαίο, χαράς το πράμα!
εκεί που οι νέοι μας πειθαναγκάζονται στηνκουλτούραότι είναι... σοβινισμός το «Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο» και αποτελεί... ρατσισμό να μη χαριεντίζεσαι με τουςπαλλόμενους εποίκους!
εκεί που οι διεθνείς αντιπρόσωποι με τιςσημαδεμένες τράπουλεςκαι οιπιασμένοιευρωπαϊκοί επίτροποι αναμασούν το... εφεύρημα –βρετανικής έμνευσης και προώθησης– της... ξεαπομόνωσηςκαι τουςκανονισμούς εμπορίου, αποενοχοποιώντας την κατοχική Τουρκία και απειλώντας την Κυπριακή Δημοκρατία!
εκεί –με αφορμή διαδηλώσεις στα Κατεχόμενα– με ύφος σουλτάνου και λεκτικό αγά παρεμβαίνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός και καθυβρίζει τους Τουρκοκυπρίους:
— Ποιοι είστε εσείς, ρε χαραμοφάηδες, που τολμάτε να έχετε αιτήματα και καταφέρεστε εναντίον της Τουρκίας; Αχάριστοι, που νομίσατε ότι είναι για χάρη σας που κατέχουμε με τους στρατιώτες μας τη μισή Κύπρο; Έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα στο Νησί η Τουρκία, ρε! Να φυλακιστούν πάραυτα οι πρωταίτιοι των αντιτουρκικών συνθημάτων!
Και;
Μήπως μεταφράστηκε –αυθημερόν– σε όλες τις ευρωπαϊκέες γλώσσες από τις Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας το αποκαλυπτικό ξέσπασμα του Τ. Ερντογάν, για να έχει αντίγραφο κάθε Ευρωπαίος ηγέτης και κάθε Ευρωβουλευτής; Μήπως κοινοποιήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη;
Μια τέτοια δήλωση θα εμφανίζεται μπροστά στα μούτρα όποιου ξαναμιλήσει για...
ξεαπομόνωσητων Κατεχομένων;
Ένα αντίγραφο της κυνικότητας του Ερντογάν θα φτάσει στα έδρανα των δικαστών του ΕΔΑΔ;
Αναπάντητα –άραγε– και αυτά τα χρονογραφικά ερωτηματικά;

"Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Φύλλου:
Σελίδα: Σελίς 3
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου