Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πιστοποιητικό Επικινδυνότατης Ακαταλληλότητας

Ειρήσθω

Πιστοποιητικό Επικινδυνότατης Ακαταλληλότητας

| Εκτύπωση | 06/10/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Π Ε Ι Δ Η πράγματι το καράβι που λέγεται Κυπριακή Δημοκρατία παραδέρνει μες στην τραμουντάνα, χρειάζεται κατεπειγόντως έναν άξιο και ικανό καπετάνιο ν’ αναλάβει αμέσως το πηδάλιο για να μην καραβοτσακιστεί. Διότι αυτός που, δυστυχώς, επιμένει με το γινάτι της αρχομανίας του να παριστάνει τον καπετάνιο, το κατάντησε σαπιοκάραβο. Και σκυλοπνίχτη. Και το πάει στο φουντάρισμα.
Δεν διαθέτει ούτε ίχνος επάρκειας για ν’ αντιληφθεί ο ίδιος, από μόνος του, την έκταση και την επικινδυνότητα της ανεπάρκειάς του. Όντως κινδυνεύει να βυθιστεί μες στην άγρια θαλασσοταραχή το άτυχο σκαρί. Προπάντων επειδή στο τιμόνι του γαντζώθηκε με νύχια και με δόντια ένας αποδεδειγμένα επικίνδυνος για να 'ναι τιμονιέρης.
Τ Ο ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ έλλειψης ακόμα και των ελάχιστων στοιχειωδών προσωπικών προσόντων και το πιστοποιητικό της επικινδυνότατης ακαταλληλότητάς του, που εξεδόθη μόλις πριν από τρεις ημέρες και μάλιστα από τον Εξεταστή που ο ίδιος διόρισε, γράφει επί λέξει: «Οι ενέργειες, πράξεις και αποφάσεις του Προέδρου [Δ. Χριστόφια] ουδόλως ανταποκρίνονται στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ της αναμενόμενης από αυτόν επιμέλειας, τόσο για το δημόσιο συμφέρον, για την οικονομία του τόπου, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για την ασφάλεια των πολιτών της Δημοκρατίας» (Πόρισμα Π. Πολυβίου, σελ. 611).
Σ’ Α Υ Τ Ο το καράβι, που το κατάντησε σκυλοπνίχτη, δεν κινδυνεύουν μόνο όσοι εκείνος και οι αυλικοί του παθιασμένα ορέγονται και λυσσωδώς μηχανεύονται να τους συνθλίψει ο Οδοστρωτήρας τους. Κινδυνεύει όλος ο λαός. Κινδυνεύουν ακόμα και τα παιδιά των δικών του ανθρώπων. Λεβεντόπαιδα, που τον είχανε ίνδαλμά τους. Που ανήρτησαν στα εφηβικά τους κρεβάτια, με περηφάνια και ευλάβεια, την δική του φάτσα, τυπωμένη στα προεκλογικά του αυτοκόλλητα, με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα για «πολιτική με ανθρωπιά».
Και κατέληξαν, αλίμονο, νεκρά, ανατιναγμένα κορμιά 19χρονων θυμάτων της πολιτικής του. Η οποία, αντί για ανθρωπιά, προκάλεσε ανθρωποκτονίες. Πιστοποιημένα κι απ’ τον Εξεταστή που ο ίδιος διόρισε: «Η κύρια, η πιο μεγάλη, η μέγιστη ευθύνη, αδυσώπητη θεσμική και προσωπική ευθύνη ανήκει στον Πρόεδρο [Δ. Χριστόφια] [που] είχε το γενικό πρόσταγμα και την κυριαρχική εξουσία» (Πόρισμα, σελ. 610).
Τ Ε Λ Ε Σ Ι Δ Ι Κ Η απόδειξη της εγκυρότητας του πιστοποιητικού επικινδυνότατης ακαταλληλότητας να βρίσκεται στο πηδάλιο, αποτελεί το γεγονός ότι ο ίδιος κι οι αυλικοί του έσπευσαν πάραυτα να εξαπολύσουν τον Οδοστρωτήρα ακόμα και ενάντια στον Εξεταστή που ο ίδιος διόρισε…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Δεν τον βοηθούν ούτε τα μαθηματικά του, άραγε, τον εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ κ. Γ. Λουκαΐδη για να γνωρίζει ότι οι 132.163 που ψήφισαν (τότε, πριν από τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου) στις 22.5.2011 το ΑΚΕΛ-Ε.Δη-Έπαλξη, στο σύνολο του εκλογικού σώματος των 531.463 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, αποτελούσαν το 24,86% και ότι οι 113.282 της Αποχής - Άκυρου - Λευκού ήταν τρίτο «κόμμα» με 23,88%, έναντι 26,08% του 1ου ΔηΣυ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου