Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σ τ ρ α τ ι ά τού 24,93%

Ειρήσθω

Σ τ ρ α τ ι ά τού 24,93%

| Εκτύπωση | 19/02/2013 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ο Τ Α Ν ΣΤΟ σύνολο των 545.491 πολιτών του εκλογικού σώματος κότζαμ 87χρονο ΑΚΕΛ μ’ ολόκληρη την κυβέρνηση στα χέρια του, με τους ισχυρότερους ανέκαθεν κομματικούς μηχανισμούς και τον πολυπληθέστερο μηχανισμό εμμίσθων στις διαταγές του, μόλις που κατάφερε να ξεπεράσει με 8.725 ψήφους τον Λιλλήκα, αυτό σημαίνει κάποια πολύ σπουδαία, ίσως, πράγματα για το άμεσο μέλλον του πολιτικού συστήματος.
Ε Ν Α Σ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος, απειλούμενος εδώ και έξι χρόνια από τον Οδοστρωτήρα Χριστόφια - ΑΚΕΛ, καταπολεμούμενος από τους μεγιστάνες της κομματοκρατίας ΔηΣυ-ΔηΚο και υποστηριζόμενος από χειραφετημένους παγκομματικά πολίτες κι ένα μικρομεσαίο κόμμα (του 9% στις βουλευτικές, την ΕΔΕΚ της μεγάλης συνέπειας), ο οποίος κατόρθωσε με διαφορά 2% απ’ το υπέργηρο ΑΚΕΛ να λάβει το 25% των εγκύρων ψήφων, αυτός ο πολιτικός με τους πολίτες που τον ψήφισαν, επιτέλεσε έναν πρωτοφανή άθλο.

Α Υ Τ Η ΔΥΝΑΤΑΙ, μ’ επιδέξια ηγεσία, να καταστεί η νέα και νικηφόρα πολιτική δύναμη του τόπου. Η οποία, με την ορμή του νεοσύλλεκτου, την αυτοπεποίθηση της προοπτικής και την ακμαιότητα της αγωνιστικότητας, μπορεί ν’ αναγεννήσει εμπράκτως την πολιτική και να προσφέρει στους πολίτες βάθρο κι επάλξεις αποτελεσματικού ρόλου για την ανόρθωση της πατρίδας, τον εκδημοκρατισμό του πολιτεύματος και των κομμάτων, την απόκρουση του ξεπουλήματος και τη διάνοιξη του δρόμου για την εθνική στρατηγική της απελευθέρωσης.
Ν Α Ι ΜΕΝ η παρακμιακή κομματοκρατία, με τη χρόνια εθισμένη κομματική της πελατεία στις κάλπες, κατάφερε και πάλιν να επικρατήσει με το 45% του Αναστασιάδη και το 27% του Μαλά, για ν’ ανέλθει την άλλη βδομάδα με τον έναν εκ των δύο στο Προεδρικό, έχει όμως πλέον απέναντί της την εν δυνάμει δυναμικότητα του νέου και πρωτοφανούς 25%, σκληροτράχηλα αποφασισμένου πλέον: Και για το εθνικό θέμα κατά της ΔΔΟ τών πάσης φύσεως Αναν-ισμών και για τη διάσωση της οικονομικής ισχύος και για την αξιοποίηση των θεόσταλτων κοιτασμάτων και, κυρίως, για τον εκδημοκρατισμό της πολιτικής, την επαναπολιτικοποίηση του 17% της Αποχής, εναντίον της κομματοκρατίας.

Κ Ρ Ι Σ Ι Μ Ο Τ Ε Ρ Ο ,
ζωτικής σημασίας κλειδί, για ν’ ανοίξει ένας τέτοιος δρόμος, που τον θέλησε το νεογέννητο 25% του λαού, είναι ασφαλώς η Επιδέξια Ηγεσία: Με μακρόπνοη μεν στρατηγική, με συνεπή, όμως, κατεπείγουσα τακτική διαφύλαξης της αξιοπρέπειας των 110.000 συστρατευθέντων της 17ης Φεβρουαρίου 2013. Μια στρατιά η οποία, αν δεν αφεθεί από αδεξιότητες να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, δύναται να καταστεί η αυριανή πανστρατιά…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Εάν αληθεύουν οι μετρήσεις ότι η σαφής πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔηΚο, απειθάρχητη στη ηγεσία Καρογιάν, ψήφισε προχθές τον Λιλλήκα, δεν θα έπρεπε, άραγε, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής αξιοπρέπειας να ανακοίνωνε χθες την παραίτησή του ο πρόεδρος του ΔηΚο και σήμερα να τον ακολουθήσουν οι λοιποί αξιωματούχοι του εκπεσόντος στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κομματικής «βάσης» κόμματος; Όμοια κι οι κ.κ. Συλλούρης - Ερωτοκρίτου κ.ά. της ηγεσίας του ΕυρωΚο; Ή, μήπως, θα βρεθεί κάποιος… επίδεσμος αξιοπρέπειας στον β’ γύρο την Κυριακή;
Publishing House Public Ltd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου