Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Έναν Πρόεδρο Ανορθώσεως…

Ειρήσθω

Έναν Πρόεδρο Ανορθώσεως…

| Εκτύπωση | 23/01/2012 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Π Α Τ Α Γ Ω Δ Η Σ αποδεικνύεται η αποτυχία του λαού που εξέλεξε στις 24.2.2008 τον Χριστόφια ως «πρόεδρο λύσης». Οδήγησε το Κυπριακό σε χειρότερη κατάσταση με περισσότερα βαρίδια. Ο επόμενος Πρόεδρος δεν θα πρέπει να έχει προμετωπίδα τής πολιτικής του ούτε το Κυπριακό, ούτε τη «λύση». Η «ε/κ πλευρά», διά τής Βουλής, ας αναθέσει σε άλλον τα καθήκοντα τού Κυπριακού, των διαπραγματεύσεων κ.τ.λ. Ώστε ο νέος Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας ν’ αφιερωθεί απερίσπαστος, πρωτίστως και εξ ολοκλήρου στην Ανόρθωσιν τού κράτους. Την Ανόρθωσιν όπως, κατ’ αναλογίαν, την οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε, με την Ανορθωτική Κυβέρνησή του από το 1910, στη μικρή, αδύναμη κι ηττημένη Ελλαδίτσα της Μελούνας και των Παλαιοκομματικών, ο προσκληθείς απ’ την Κρήτη Ελευθέριος Βενιζέλος.
Ανόρθωσις η οποία σημαίνει την ολόπλευρη ενδυνάμωση της Κ.Δ. Με 1η και διαρκή την οικονομική της ανάπτυξη. Την ενδυνάμωση της αμυντικής θωράκισης. Και την επίτευξη των ασφαλέστερων συμμαχιών. Την ενίσχυση της διπλωματίας. Για την αποδοτικότερη αξιοποίηση της διεθνούς θέσης της ΚΔ. Την οργάνωση βελτιστοποίησης της δημοσίας διοίκησης. Για ένα κράτος ικανότερο κι αποτελεσματικότερο. Την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Την άνθιση νέων θεσμών αμεσότερης κι υπευθυνότερης δημοκρατίας: Για την Ανόρθωσιν του αγωνιστικού φρονήματος τού λαού. Της συνειδητής του συμμετοχής. Της αυτοπεποίθησής του. Και των ψυχικών του αντοχών.
Α Ν Ο Ρ Θ Ω Τ Ι Κ Ο Ν ΠτΔ χρειάζεται η ΚΔ: Εμπνευσμένο στρατηγικό μυαλό, ικανό να εμπνεύσει τον λαό. Άξιον να επιστρατεύσει την ικμάδα των αρίστων «τεχνοκρατών»: Για να σχεδιάσουν κι εφαρμόσουν, με Νικηφόρα Μυαλά, την ενδυνάμωση κράτους και λαού. Εμβολιάζοντας και «παρασύροντας» στην ίδια κατεύθυνση και την Αθήνα. Ανορθωτικόν ΠτΔ, ικανόν να υπερβεί όλη τη σαπίλα των Ηττημένων Μυαλών που επισώρευσαν στον τόπο οι δεκαετίες του Παλαιοκομματισμού τής καρκινογόνου κυτταρίτιδας τής μουχλιασμένης πλέον Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας.
Κ Ι ΟΣΟΙ αμφιβάλλουν, ας μελετήσουν πώς ο Βενιζέλος, ο επαναστάτης τού Ακρωτηρίου 1897 και του Θερίσου 1905 στην Κρήτη, αναλαμβάνοντας στα 46 του, Πρωθυπουργός Ανορθώσεως το 1910, «παραμέρισε» το Κρητικό Ζήτημα, εκδίωξε Νοέμβριο τού 1911 και Απρίλιο τού 1912 τους Κρήτες βουλευτές απ’ την Αθήνα, για να επιτύχει πρώτα την Ανόρθωσιν του κράτους, ύστερα τον θρίαμβο των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, να υπερδιπλασιάσει την Ελλάδα και… πιο ύστερα, 1η Δεκεμβρίου 1913, την Ένωση της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Μήπως πράγματι την πρόσκληση Χριστόφια - Έρογλου «μετά συζύγων» στο Greentree Νο 2 τη σκαρφίστηκε ο Άλ. Ντάουνερ, εναποθέτοντας στην κυρία Έλση τις ελπίδες του για «ενθάρρυνση» τού Χριστόφια στο «Ναι», όπως το ερμήνευσε χθες, με πεπειραμένο επιχείρημα, στα «εμβόλιμά» του στον «Φ», ο Γιώργος Σέρτης;
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου