Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Οι 13 του Μαρί & Τροϊκοκρατία

Ειρήσθω

Οι 13 του Μαρί & Τροϊκοκρατία

| Εκτύπωση | 14/04/2013 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Μ Ε Τ Α ΑΠΟ και εξαιτίας του Ολέθρου στο Μαρί της 11ης Ιουλίου 2011 και τις 13 ανθρωποκτονίες τών Ανδρέα Ιωαννίδη, Λάμπρου Λάμπρου, Κλεάνθη Κλεάνθους, Μιχάλη Ηρακλέους, Αντώνη Χαραλάμπους, Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου (του Ναυτικού της Ε.Φ.), Ανδρέα Παπαδόπουλου, Σπύρου Τταντή, Αδάμου Αδάμου, Παναγιώτη Θεοφίλου, Γιώργου Γιακουμή και Βασίλη Κρόκου (της Πυροσβεστικής), ο τότε πρόεδρος Χριστόφιας έπρεπε αυθημερόν να είχε παραιτηθεί. Δεν το έπραξε. Ο λαός κατέβηκε στους δρόμους. Παλλαϊκά συλλαλητήρια απαιτούσαν κάθε βράδυ την παραίτησή του. Περιφρόνησε τον λαό. Διόρισε την Ερευνητική Επιτροπή Πολυβίου και ορκιζόταν, ψευδώς και δολίως, πλήρη σεβασμό στις αποφάσεις της. Τρεις Οκτωβρίου 2011 που εξεδόθη το Πόρισμα, το ’φτυσε και το καταφρόνησε. Η όση δημοκρατικότητα προϋπήρχε, κατέρρευσε. Θρυμματίστηκε. Τα σμπαράλια της πνίγηκαν στα βορβόπηλα της απολυταρχικής του εξουσιομανίας.
Η Τ Α Ν ΤΟ κρίσιμο χρονικό σημείο, ο ουσιώδης της δημοκρατικότητας χρόνος, όπου, όλες οι κομματικές ηγεσίες, κατά σειράν εκλογικής και κοινοβουλευτικής ισχύος και, άρα, πολιτικής ευθύνης, ΔηΣυ, ΔηΚο, ΕΔΕΚ, ΕυρωΚο, Οικολόγοι, έδωσαν εξετάσεις κι απέδειξαν ότι ήσαν ανάξιες κι ανίκανες ν’ αποκριθούν αποτελεσματικά στην παλλαϊκή αξίωση για τον εξαναγκασμό του Χριστόφια σε παραίτηση και διενέργεια πρόωρων εκλογών. Ουδείς εκ των ηγετών των κομμάτων τόλμησε να τηλεφωνήσει έστω στους υπόλοιπους ν’ αποφασίσουν τον από κοινού εξαναγκασμό του Χριστόφια σε παραίτηση, με μια κοινή τους απόφαση ότι δεν θα λειτουργούσε ξανά η Βουλή αν δεν παραιτείτο.

Α Ν Η Μ Π Ο Ρ Η
να λειτουργήσει πλέον η δημοκρατία ως βούληση και κυριαρχία του λαού, παραλυμένη κι ανάπηρη, εξαιτίας αμφοτέρων: (α) του ανακτορικώς γαντζωμένου με νύχια και με δόντια στην κυβέρνηση ισχνοτάτης μειοψηφίας Χριστόφια και (β) των ανίκανων να τον εκδιώξουν ηγετών της αντιπολίτευσης, Αναστασιάδη, Καρογιάν, Ομήρου, Συλλούρη, Παναγιώτου, συνέχισε να παράγει, υποτροπιάζοντα, όλα τα αντιδημοκρατικά, διαδοχικά, επακόλουθα της Πουζιασμένης Πολιτικής, κατρακυλώντας την πατρίδα, την οικονομία της, κάθε συντελεστή εθνικής ισχύος και το πολίτευμά της στην καταστροφή.

Ε Τ Σ Ι ΟΜΩΣ ποδοπατημένη η ουσία του δημοκρατικού πολιτεύματος, με δράστες τις ηγεσίες των κομμάτων, πολιτειακούς άρχοντες και την ανοχή του ανήμπορου εισέτι για κάτι άλλο λαού, ήταν μοιραία επόμενο ότι: Και το πολίτευμα και η πατρίδα θα οδηγείτο στην εξωτερική υποδούλωση: Την Τροϊκοκρατία προκάλεσε και προσκάλεσε η Πουζιασμένη Πολιτική Χριστόφια. Και την επέβαλε στον τόπο το σύνολο της Κομματοκρατίας με επικεφαλής, πλέον, τον Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου