Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Περίπτωση Αβέρ-off και Υπ. Οικονομικών

Ειρήσθω

Περίπτωση Αβέρ-off και Υπ. Οικονομικών

| Εκτύπωση | 04/04/2013 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ 1ον: Μέγιστο, κατεπειγόντως επικινδυνότερο την τελευταία 3ετία, εκρηκτικότατων διαστάσεων πρόβλημα του τόπου η οικονομία. Προϊόν και αποτέλεσμα πλειόνων παραγόντων, ο κυριότερος και καθοριστικότερος των οποίων υπήρξε η πολιτική των επί παντός θέματος Πουζιασμένων Κκοντέινερς τής καταστροφικότερης στην ιστορία διακυβέρνησης Χριστόφια - ΑΚΕΛ, την οποία υπέστη ποτέ ο τόπος.
Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ 2ον: Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας «Καταστρόφκια», ο καθημερινά προβαλλόμενος πρωτομάχος επικριτής της καταστροφικής οικονομικής της πολιτικής ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔηΣυ Αβέρωφ Νεοφύτου. Παρουσιαζόταν στον λαό ως ο πλέον καταρτισμένος και δαήμων γνώστης των διακυβευομένων στην οικονομία, που είχε την ικανότητα, όχι μόνο να μαστιγώνει τις πράξεις και παραλείψεις των ανεπαρκέστατων του Χριστόφια, αλλά και να εμφανίζεται ως ο κατ’ εξοχήν επιστήμων της οικονομικής πολιτικής της αντιπολίτευσης.

Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ 3ον: Μόλις ανήλθε στην εξουσία 24η Φεβρ. 2013 ο πρόεδρος του ΔηΣυ Ν. Αναστασιάδης, αντί να σπεύσει αυθημερόν να αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στον προβαλλόμενο απ’ το κόμμα του ως ειδικότερο και ικανότερο Αβέρωφ, όστις υπηρέτησε και ως «επιτελάρχης» του, επικεφαλής των προεκλογικών του επιτελείων που του απέφεραν την εκλογική νίκη, το εμπιστεύθηκε στον εντελώς μειωμένης αξιοπιστίας κι εξαρχής αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας «τεχνοκράτη» Μιχ. Σαρρή.
Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ 4ον: Στην πρώτη-πρώτη ερώτηση που θέσαμε τότε ραδιοφωνικώς στον κ. Αβέρωφ, στην 1η Εκπομπή του Ρ-1ο, γιατί δεν ανέλαβε καθηκόντως το υπουργείο Οικονομικών, απάντησε ότι για τον ίδιο προείχε το κόμμα, ο ΔηΣυ, του οποίου ήθελε την προεδρία, αφού πλέον, ο ανελθών στο Προεδρικό Αναστασιάδης παραιτήθηκε απ’ το κόμμα.
Γ Ε Γ Ο Ν Ο Σ 5ον: Μετά τις απίστευτες κατραπακιές μέσα στις οποίες καταγκρεμίστηκε η οικονομία του τόπου από της ανόδου Αναστασιάδη στην εξουσία, μεθοδεύτηκε η, για… λόγους «ευθιξίας» δήθεν, αποπομπή Σαρρή. Το υπουργείο ανατέθηκε στον διαπρέψαντα σε προσόντα επίσημου κομματικού δημαγωγού Χ. Γεωργιάδη.
Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α και καθήκον μας λοιπόν να συμπεραίνουμε τα προφανή: Μπροστά στον μέγιστο κίνδυνο της ήδη συντελούμενης οικονομικής καταστροφής, ο πρωτομάχος της οικονομίας Αβέρωφ καθίσταται ρίψασπις, προκειμένου να εξυπηρετήσει την προσωπική του «ατζέντα», αρχομανία και ιδιοτέλεια, για να γίνει πρόεδρος κόμματος, αντί υπουργός Οικονομικών. Και αυτό αποτελεί ένα χειροπιαστά σπουδαίο δείγμα, για να αντιληφθεί κάθε πολίτης τις διαστάσεις της γάγγραινας της Κομματοκρατίας, πρωταίτιας των όσων υποφέρει η αθλία ημών ρεππάπλικ…
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αφού πλέον ο τόπος κυβερνάται με διατάγματα της Τρόικας, της οποίας η παρούσα εν Κύπρω Κομαντατούρ ελέγχει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια όλα τα εγκεκριμένα υπό της ιδίας νομοσχέδια, μπορεί να βρει κάποιος για ποιους λόγους πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί η Βουλή της υπό Τροϊκοκρατίαν αθλίας ημών ρεππάπλικ και γιατί θα πρέπει να επιβαρύνονται τα χρεοκοπημένα κρατικά ταμεία με μισθούς βουλευτών και κρατικές χρηματοδοτήσεις κομμάτων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου