Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Βουλή…

Ειρήσθω

Η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Βουλή…

| Εκτύπωση | 18/04/2013 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Α Μ Α Ρ Τ Ι Α Ι ΓΟΝΕΩΝ παιδεύουσι τέκνα, έλεγαν οι παλαιότεροι και ιδού πώς επαληθεύεται κατά τραγικό πλέον τρόπο συλλογικά: Τις διαδοχικές αμαρτίες του εκλογικού σώματος, που τη μια εκλέγει Χριστόφια - ΑΚΕΛ και την άλλη Αναστασιάδη - ΔηΣυ, τις πληρώνει το σύνολο του λαού. Ιδίως οι νεότερες γενιές. Οι οποίες είναι πια καταδικασμένες, όχι απλώς να ζήσουν σε χειρότερες οικονομικές και αθλιότερες κοινωνικές συνθήκες απ’ ό,τι οι γονείς κι οι παππούδες τους, αλλά και σε μια πατρίδα η οποία, ενώ υποφέρει για 39ο έτος την Τουρκοκρατία στα βόρεια σκλαβωμένα εδάφη της, υφίσταται τώρα και την Τροϊκοκρατία στα ελεύθερα εδάφη της.
Α Μ Α Ρ Τ Ι Α Ι ΓΟΝΕΩΝ: Και η προηγούμενη και η τωρινή κυβέρνηση. Αμαρτίαι γονέων και η σημερινή βουλή. Αμαρτίαι γονέων και η πρωταίτια πελατειακή Κομματοκρατία, ημετεροκρατία, αναξιοκρατία, φαυλοκρατία. Και, το χειρότερο: Χωρίς να φαίνεται σιμά κάποια ελπιδοφόρος διέξοδος από το περιεστώς δεινότατο αυτό δεινό, αφού αυτές ακριβώς οι αμαρτωλότατες αποφασίζουν την πολιτική, υπαχθείσες ήδη εθελουσίως υπό την κυριαρχία, τα διατάγματα και τον έλεγχο της Τρόικας.

Α Μ Α Ρ Τ Ω Λ Ο εκ κατασκευής το σύστημα, δεν επιτρέπει στους πολίτες, στον λαό, οποιαδήποτε θεσμική δυνατότητα δημοκρατικής παρέμβασης και διόρθωσης. Δεν επιτρέπει στον λαό τη δυνατότητα να διώχνει αμέσως από την εξουσία εκείνους που αποδεικνύονται στην πράξη ότι, διά ψευδών παραστάσεων απέσπασαν την ψήφο του λαού και πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του, παραβίασαν την εντολή του και του κάρφωσαν κατακούτελα όλα εκείνα για την αποφυγή και απόκρουση των οποίων ο λαός τους ψήφισε.
Σ Η Μ Ε Ρ Α η αμαρτωλή βουλή, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα βουλή, η διά ψευδών, εν πολλοίς, παραστάσεων εκλεγείσα 22.5.2011 βουλή, συνεδριάζει για την τραγική κατάσταση που και η ίδια, συμπολιτ-αντιπολιτευόμενη τους ΔηΣυ-ΑΚΕΛ Χριστόφια-Αναστασιάδη, οδήγησε τον τόπο, τον λαό και ιδίως τα τέκνα του λαού: Τους όρους της υποτέλειας στην Τροϊκοκρατία. Τους όρους της Δανείου Υποτελούς στην Τρόικα, τωρινής και των επόμενων δεκαετιών πατρίδας, άχρι… our children and grandchildren.
Ε Ν Τ Ο Λ Ε Α Σ της βουλής δεν είναι βέβαια ο λαός, παρά μόνο στις εκάστοτε προεκλογικές δημαγωγίες εξαπάτησης του λαού. Εντολέας της βουλής είναι οι ηγεσίες των κομμάτων της. Η Ολιγαρχική Κομματική Ηγετοκρατία. Σ’ αυτήν λογοδοτούν κι αυτήν υπακούουν, σούζα και αναντιρρήτως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι κ.κ. βουλευτές και βουλευτίνες. Για να έχουν οι ίδιοι - ιδιοτελώς - μέλλον στα κομματικά ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών. Γι’ αυτόν τον λόγο ούτε αυτή η βουλή θα νομοθετήσει ποτέ την αρχή του Διαρκώς & Άμεσα Ανακλητού κάθε ανίκανου, ανάξιου κι αποδεδειγμένα ανεπαρκέστατου εκλελεγμένου, απ’ τον ίδιο τον λαό.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Όταν τους βλέπετε να παρελαύνουν καθημερινά, κατά μόνας, ανά ζεύγη ή κατά τριάδες, πρωί, μεσημέρι, βράδυ από τις τηλεοράσεις, τους κ.κ. βουλευτές και υπουργούς και εκπροσώπους πρώην και νυν κυβερνήσεων και κομμάτων, εντοπίσατε έστω και ίχνος από τύψεις συνειδήσεως στα λόγια τους; Στην εμφάνισή τους; Στο βλέμμα τους; Είδατε, έστω κι έναν, με το παραμικρό δείγμα έμπρακτης μεταμέλειας; Θυμάστε, άραγε, το «αμαρτία ομολογουμένη ελάττων γίνεται, χείρων δε μη ομολογουμένη», του Αγίου Χρυσοστόμου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου