Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Και το κράτος και το κόμμα…

Ειρήσθω

Και το κράτος και το κόμμα…

| Εκτύπωση | 11/08/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

«Τώς δέ σ’ απεχθήρω ως νύν έκπαγλα φίλησα».
(Ομήρου Ιλιάς Γ-415: «Θα σε μισήσω με το ίδιο πάθος που ώς τώρα σ’ αγαπούσα»)…

Δ Ε Ν ΕΙΧΕ την ανδρεία ν’ αναλάβει τις πολιτικές του ευθύνες για τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου και να παραιτηθεί ο κ. Χριστόφιας. Τις αρχηγικές του ευθύνες ως αρχηγός του κράτους, οι κακουργηματικού βαθμού αμέλειες του οποίου προκάλεσαν 13 ανθρωποκτονίες, και τις άλλες ολέθριες συνέπειες που υφίσταται ο λαός. Δεν έχει ούτε τα γράδα δημοκρατικής ευθιξίας να παραιτηθεί, όταν διά της αποχωρήσεως και του ΔηΚο απ’ την Κυβέρνηση, κατέστη οριστικά πρόεδρος μειοψηφίας. Ούτ’ έδειξε σεβασμό προς τη λαϊκή κυριαρχία ώστε να υπακούσει στην πλειοψηφία που τον θεωρεί έκπτωτο κι επικίνδυνο και να εγκαταλείψει τον θώκο. Γαντζωμένος με νύχια και δόντια αρχομανίας στα νομοτυπικά του Συντάγματος, κραυγαλέα ανομιμοποίητος δη-μο-κρα-τι-κά, δεν παραδίδει την προεδρία του κράτους στον ΠτΒ για Πρόωρες Προεδρικές Εκλογές στις 40 ημέρες που το Σύνταγμα προνοεί.
Ο Ι ΠΡΟΩΡΕΣ εκλογές είν’ ο μέγας φόβος του ιδίου και της ελεγχόμενης από τον ίδιο προσωπολατρικής ηγεσίας του κόμματός του. Επειδή γνωρίζουν πως έχει χάσει, όχι μόνο την εμπιστοσύνη, αλλά και την μέχρι πρότινος ανοχή, σημαντικού ποσοστού και των ψηφοφόρων που στις 22.5.11 ψήφισαν το ΑΚΕΛ.
Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Ν: Ανέκαθεν ικανότεροι να μετράνε, από πόρτα σε πόρτα, από εκδήλωση σε εκδήλωση, «από ανάσα σε ανάσα», ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ, την επίδραση των γεγονότων, στις διαθέσεις των ψηφοφόρων. Ξέρουν ήδη ότι: Όσες λατρευτικές για τον Χριστόφια εκδηλώσεις οργάνωσαν, μετά τον Όλεθρο της 11ης Ιουλίου, είτε στο Προεδρικό για τις μαύρες επετείους του ‘74, είτε στη Δερύνεια υπό τον αντικατοχικό μανδύα της Αμμοχώστου, πολύ κατώτερη των προσδοκιών τους ήταν η συμμετοχή του «κόσμου» του ΑΚΕΛ. Ξέρουν πως ανάμεσα σ’ εκείνους που διαδηλώνουν διαρκώς εναντίον του Χριστόφια έξω από το Προεδρικό, είναι και ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ. Επειδή το κράτος, υπό την προεδρία Χριστόφια, την 11η Ιουλίου, μαυροφόρεσε και οικογένειες ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Κι απ’ τις συνέπειες της 11ης Ιουλίου, υποφέρουν κι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ.
Α Λ Λ Α το γάντζωμα του Χριστόφια της μειοψηφίας στην προεδρία, εγκυμονεί κι άλλες καταστροφές: Στο Κυπριακό με γινάτι στοιβάζει τριάμισι χρόνια τα «εμπορευματοκιβώτια» των «γενναίων» προς Τούρκους «προσφορών» του: Ο… Γκορμπατσώφ δεν διέλυσε μόνο την ΕΣΣΔ. Διέλυσε και το… ΚΚΣΕ, είχε γράψει προφητικά(;) για τον Χριστόφια, στο βιβλίο του «Η Κύπρος σε παγίδα», ο Δημ. Κωνσταντακόπουλος, μόλις πριν ανέλθει στην εξουσία ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ το 2008...
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Αποδεδειγμένα απεχθείς, επί πάσης πλέον πολιτικής, στην πλειοψηφία, ανυπόφοροι ήδη στον λαό κυβερνώντες μειοψηφίας, προφασίζονται τώωωωρα «να βάζουμε την Τουρκία στη γωνιά» («Χ» 9.8.11), για να κρατήσουν, μ’ «εθνικιστικό» μανδύα τον έκπτωτο στον θώκο, απαιτώντας αναίσχυντα την υποταγή πάντων στην «ενότητα»(!!!) της αρχομανίας τους;
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου