Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Διαπιστευτήρια πολλαπλής ανικανότητας

Διαπιστευτήρια πολλαπλής ανικανότητας

| Εκτύπωση | 24/07/2011 | Με τον Χρίστο Καρύδη

Όλα τα σοβαρά ζητήματα βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο και η κοινωνία περιμένει κάποιον από μηχανής Θεό για να δώσει λύσεις και να δημιουργήσει ελπίδες για πρόοδο και προκοπή

Η κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια μέχρι σήμερα μας έδωσε όλα τα διαπιστευτήρια της ανικανότητάς της. Δεν χρειάζονται άλλα.
Βιώσαμε την τελευταία τριετία τόσα πολλά πράγματα μαζεμένα, που καταλάβαμε πως αυτοί που κυβερνούν σήμερα την Κύπρο είναι ανεύθυνοι και ανίκανοι. Είναι άνθρωποι άτολμοι, ευθυνόφοβοι και αναβλητικοί. Το Μαρί απέδειξε πως είναι και επικίνδυνοι.
Γι’ αυτό και ο τόπος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όλα τα σοβαρά ζητήματα βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο και η κοινωνία περιμένει κάποιον από μηχανής Θεό για να δώσει λύσεις και να δημιουργήσει ελπίδες για πρόοδο και προκοπή. Από αυτή την κυβέρνηση δεν μπορείς πλέον να αναμένεις τίποτε άλλο.
Καμιά υπερβολή στα πιο πάνω και για τεκμηρίωση του λόγου το αληθές, υπενθυμίζουμε σε συντομία κάποια από τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης Χριστόφια, που ήρθε στην εξουσία με τις ψήφους και του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ (ευτυχώς οι τελευταίοι κατάλαβαν γρήγορα το τι γίνεται και εγκατέλειψαν έγκαιρα τον Τιτανικό), για να φτιάξει τη δήθεν δίκαιη κοινωνία.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
· Για έναν ολόκληρο σχεδόν μήνα ένας ισοβίτης εξευτελίζει τις Αρχές ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, Κύπρος Χρυσοστομίδης, να υποβάλει την παραίτησή του.
· Λόγω διαρροής ηλεκτρονικών μηνυμάτων που φανέρωναν ρουσφέτι, παραιτείται από τη θέση του ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου Χριστόφια κ. Βάσος Γεωργίου. Όταν υποχρεώνεται σε παραίτηση για τέτοιους λόγους, το δεξί χέρι ενός προέδρου, η γραφίδα του αρθρογράφου δεν χρειάζεται να γράψει τίποτα περισσότερο.
· Παρέλαβαν μια οικονομία με πλεονάσματα και -με λάθη, παραλείψεις και ατολμία- την οδήγησαν και στην επιτήρηση και στις υποβαθμίσεις. Η ανικανότητά τους να εκτιμήσουν έγκαιρα και σωστά την κρίση ήταν τόσο μεγάλη, που κόμπαζαν πως η Κύπρος θα τη βγάλει αλώβητη.
· Προσπερνώντας τα επώνυμα εισαγγελικά εμφυτεύματα και τις υπηρεσίες VIP που απολάμβαναν κάποιοι υπουργοί στα αεροδρόμια του εξωτερικού, θα υπενθυμίσουμε πως, σαν αποτέλεσμα κυβερνητικών λαθών ή/και ανευθυνότητας, αυτή την ώρα η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) είναι ακέφαλη, όπως ακέφαλος είναι και ο Οργανισμός Ασφάλισης και Υγείας (ΟΑΥ), ο πρόεδρος του οποίου υπέβαλε παραίτηση, μη αντέχοντας τα κυβερνητικά κόλπα και τα κυβερνητικά παιγνίδια σε βάρος της έγκαιρης λειτουργίας του ΓΕΣΥ.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης στο θέμα του προέδρου της ΕΠΑ είναι απόλυτα επιβεβαιωμένες με τη βούλα και τη σφραγίδα του Ανώτατου Δικαστηρίου, όπου σαφώς αποφάνθηκε πως, ο διορισμός του συγκεκριμένου προέδρου στη συγκεκριμένη θέση με απόφαση του Υπουργικού Χριστόφια, είναι άκυρος.
Θα παρακάμψω τα όσα συνέβησαν με την υπόθεση Μολέσκη στη στελέχωση της προεδρίας για την Ε.Ε., όπου εκεί δείξαμε τα μαύρα χάλια ενός συστήματος που κύρια χαρακτηριστικά του είναι η μούχλα και η σήψη, η διαπλοκή και όλα τα παρεπόμενα.
Η τραγωδία στο Μαρί είναι απότοκο της σήψης, της κυβερνητικής ανευθυνότητας, της αναβλητικότητας, της ανικανότητας.
Κάποιοι που έχουν όνομα και επίθετο με τις αποφάσεις τους, τοποθέτησαν κυριολεκτικά την Κύπρο και το λαό της πάνω σε μια ωρολογιακή βόμβα, που όταν αυτή εκράγηκε, άφησε στο πέρασμά της θάνατο, πόνο και καταστροφή.
Και αντί να σιωπήσουν, έβγαλαν στα κανάλια λυτούς και δεμένους να μας πείσουν για την αθωότητα του προεδρικού περίγυρου, όταν τα πράγματα εκ πρώτης όψεως είναι πιο καθαρά και από το φως του ήλιου, αφού αυτή την καθαρότητα για το θέμα των εμπορευματοκιβωτίων την περιγράφει με σαφήνεια, στην έκθεσή της για το 2009, η Γενική Ελέγκτρια. Μια έκθεση που κάθε χρόνο παραδίδεται διά χειρός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το ότι και στο παρελθόν έγιναν σκάνδαλα και από άλλες κυβερνήσεις, αυτό δεν ελαχιστοποιεί καθόλου τις ευθύνες της νυν Κυβέρνησης, οι οποίες είναι βαριές, τεράστιες, ασήκωτες αλλά και συλλογικές - πολιτικές.
Υ.Γ: Απολογούμαι στον πρόεδρο Χριστόφια για την τυχόν σκληρότητα της γραφής, αλλά αυτό επιβάλλει η μνήμη των όσων αδίκως θυσιάστηκαν και έπεσαν θύματα στο βωμό της κάθε κυβερνητικής τσαπατσουλιάς…
Όσοι γονείς στέλλουμε τα παιδιά μας να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά και δεν τα σπρώχνουμε προς τη φυγοστρατία, που ευδοκίμησε σ’ αυτό τον τόπο με τις ευλογίες και την ανοχή των πολιτικών, νομιμοποιούμαστε να χρησιμοποιούμε αρθρογραφική γλώσσα που δεν χαϊδεύει τα αφτιά κανενός, όσο ψηλά και αν αυτός βρίσκεται.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ
Οικονομολόγος - Δημοσιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου