Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο Χριστόφια!

Αντιστάσεις

Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο Χριστόφια!

| Εκτύπωση | 19/08/2011 | Με τον Σάββα Ιακωβίδη

ΚΑΝΕΙΣ πολιτικός δεν θα ήθελε σήμερα να είναι στη θέση του Προέδρου Χριστόφια. Κανείς δεν τον ζηλεύει. Η κατακραυγή, οι σκληρές επικρίσεις, η οργή των πολιτών, η αγανάκτηση και ο θυμός τους εξακοντίζονται καθημερινά εναντίον του. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει: Για πάνω από 40 ημέρες, χιλιάδες πολίτες απαιτούν απόδοση δικαιοσύνης και παραίτηση του Δ. Χριστόφια.
Υπάρχει καταφανής και χαώδης διάσταση μεταξύ του Προέδρου και των πολιτών καθώς και με τα κόμματα. Δεν απολαύει πλέον της εμπιστοσύνης τους. Αλλ’ ο Πρόεδρος δεν θα παραιτηθεί! Το απαγορεύει το κόμμα! Παραίτηση του Δ. Χριστόφια θα σημαίνει τη μεγαλύτερη ήττα του ΑΚΕΛ και ευθεία παραδοχή ότι ευθύνεται για την τραγωδία στο Μαρί. Το ΑΚΕΛ, όμως, και ο Πρόεδρος δεν διαπράττουν λάθη! Ο τόπος διέρχεται βαθύτατη πολιτική, θεσμική και πολιτειακή κρίση, που εξακτινώνεται καταλυτικά προς την κοινωνία και το κράτος. Όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού!
Οφείλουμε, λοιπόν, να πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Πρόεδρο Χριστόφια. Πρώτα απ’ όλα επειδή με το γινάτι, τον ετσιθελισμό και την αναξιότητά του συνήργησε ώστε να εκδηλωθούν και να πληθυνθούν οι ωραίοι Έλληνες αυτού του τόπου. Δημιούργησε τους αγανακτισμένους πολίτες. Καλύτερα! Πέτυχε να τους σηκώσει από τον καναπέ και το μαχμουρλίκι, να τους βγάλει οργισμένους στους δρόμους και να στρατοπεδεύουν στο Προεδρικό.
Με την άρνησή του ν' απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη, τόνωσε τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπεια των πολιτών, επειδή τώρα κατάλαβαν τι σημαίνει να αναλαμβάνει κάποιος έμπρακτα τις ευθύνες του. Τόνωσε, επίσης, το αίσθημα της αλληλεγγύης, του εθνικώς υπάρχειν και ανήκειν και της ανιδιοτελούς αγάπης προς την πατρίδα, που πρέπει να διασωθεί από την αριστερή διακυβέρνηση. Ο Πρόεδρος ενίσχυσε το σεβασμό στην ευνομία και στη Δικαιοσύνη. Οι πολίτες τώρα, περισσότερο από ποτέ, κατάλαβαν τη σημασία και την αξία της απόδοσης δικαιοσύνης.
Έτσι εξηγείται η πείσμων απαίτησή τους να αποδοθεί δικαιοσύνη μετά την ανθρωποκτονία 13 συμπατριωτών μας, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων και το πένθος που σκέπασε την Κύπρο. Εννοούν γρήγορη δικαιοσύνη χωρίς σκοπιμότητες, αποκρύψεις, χαλκεύσεις και παραπλανήσεις. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο επειδή αναρρίπισε και ενδυνάμωσε την περηφάνια του Έλληνα. Οι Κύπριοι είναι πολύ περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους και για το ελληνοχριστιανικό αξιακό σύστημά τους. Κάθε βράδυ, μετά την αναφορά για τους θυσιασθέντες στο Μαρί, ψάλλεται στεντορείως ο Εθνικός Ύμνος.
Ο Δ. Χριστόφιας τόνωσε ακόμα περισσότερο τη στροφή των πολιτών προς την Ευρώπη και τους εταίρους μας. Οι τριτοκοσμικές επιλογές του, οι συνάφειές του με δικτάτορες και τυραννικά καθεστώτα, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του, ανέδειξαν την αξία της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Ο Πρόεδρος ενίσχυσε και την προσκόλληση των πολιτών στην ελεύθερη οικονομία.
Η επί τριετίαν ανεύθυνη και ολέθρια αναβλητικότητα στη λήψη μέτρων γι' αντιμετώπιση της κρίσης κατέδειξε πόσο επικίνδυνος είναι στη διακυβέρνηση του τόπου. Η ανατίναξη του σταθμού της ΑΗΚ και η κατεδάφιση της ήδη άρρωστης οικονομίας κατερείπωσε και τα τελευταία ίχνη εμπιστοσύνης στις όποιες ικανότητες του Προέδρου. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, τέλος, τον Δ. Χριστόφια και για κάτι άλλο, εξίσου πολυσήμαντο:
Με τις συμπεριφορές, την πολιτική και την ιδεολογία του επιβεβαίωσε τελεσίδικα αυτό που του καταμαρτυρούν οι φίλοι του Βρετανοί. Ότι είναι ένας κομμουνιστής «παλαιάς σχολής», δηλ. σταλινικός και ότι αυτός και το κόμμα του έμειναν κολλημένοι στο 1917.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου