Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Να τι δεν αντέχουν έμμισθοι φανατικοί

Ειρήσθω

 

| Εκτύπωση | 10/08/2011 | Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ε Ν Α Σ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ αψίθυμος οπαδός του κ. Χριστόφια, έμμισθο στέλεχος της ΠΕΟ, προκάλεσε την Κυριακή στην Ευρύχου τις φραστικές αψιμαχίες ασέβειας στην ετήσια τελετή Μνήμης και Τιμής για τους 58 ήρωες του 256 Τάγματος Πεζικού, που θυσιάστηκαν στις προδομένες κυπριακές Θερμοπύλες του '74. Διότι, προφανώς, δεν άντεξε το μεστό λόγο τής φιλοπάτριδος πλειοψηφίας του λαού που εκφώνησε, όπως κάθε χρόνο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιζώντων Πολεμιστών 256ΤΠ κ. Μιχ. Πηλαβάκης, μπροστά στο περίβλεπτο Μνημείο των Ηρώων, που το 2004 ανήγειρε εκεί ο Σύνδεσμος. Χρήσιμη είναι, για την εξαγωγή συμπερασμάτων, η δημοσίευση αυτούσιου του αποσπάσματος της ομιλίας που δεν άντεξαν οι φανατικοί προσωπολάτρες της κυβερνώσας μειοψηφίας. Είχε πει λοιπόν ο κ. Πηλαβάκης:
«Μ Ο Ν Ο με την απελευθέρωση της σκλαβωμένης γης μας, θα δικαιωθούν και θα βρουν ανάπαυση οι Ήρωές μας. Τιμώντας εδώ κάθε χρόνο τους 58 Αθάνατους του 256ΤΠ και μαζί όλα τα ηρωικά αδέλφια μας της ΕΦ, της ΕΛΔΥΚ και της Α΄ Μοίρας Καταδρομών της Κρήτης, που θυσιάστηκαν το 1974, ΚΑΛΟΥΣΑΜΕ, εξ όλης της ψυχής και εξ όλης της διανοίας, την πολιτική μας ηγεσία, τους ηγέτες του Έθνους μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, να χαράξουν επιτέλους τον δρόμο της λευτεριάς. Να ακολουθήσουν πολιτική πανεθνικής αντίστασης κατά των Τούρκων κατακτητών. Την πολιτική της απελευθέρωσης.
Δ Υ Σ Τ Υ Χ Η Σ Α Μ Ε όλ’ αυτά τα χρόνια να παρακολουθούμε, με πόνο, με απογοήτευση, με αγανάκτηση και οργή, όχι μόνο την πολιτική των υποχωρήσεων απέναντι στους Τούρκους, αλλά και την τρισάθλια πολιτική της αποδυνάμωσης της πατρίδας μας. Την πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα μας και την Κύπρο μας στο σημερινό ανυπόφορο πια κατάντημα.

Χ Ρ Ε Ι Α Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε
, αδέλφια, επειγόντως άλλους ηγέτες. Άξιους, πρόθυμους και ικανούς να ανορθώσουν και να ενδυναμώσουν την Ελλάδα και την Κύπρο. Ηγέτες ικανούς να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις του Έθνους, για να ξαναστήσουμε κάστρα αντίστασης απέναντι στους Τούρκους κατακτητές. Ηγέτες ικανούς να διεκδικήσουν εδώ και στην ΕΕ και στη διεθνή κοινότητα, την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών της Κύπρου μας.

Π Ρ Ο Σ Ε Υ Χ Ο Μ Α Σ Τ Ε
, μπροστά στο Ηρώο των θυσιασθέντων αδελφών μας, ο Παντοδύναμος Θεός να φωτίσει τον λαό μας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, να βρει επιτέλους άξιους ηγέτες εθνικής αξιοπρέπειας, εθνωφελούς σοφίας και, πάνω απ’ όλα, αγωνιστικής αποτελεσματικότητας»…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ξέρετε ότι η εφημερίδα, εκφραστικό όργανο του αρχομανούς, η «Χαραυγή», στην 8η σελίδα της, χαρακτήρισε τη Δευτέρα 8.8.11 το δημοσιευόμενο σήμερα στο «Ειρήσθω» απόσπασμα της ομιλίας του κ. Μιχ. Πηλαβάκη στην Ευρύχου ως «απαράδεκτες εθνικιστικές αναφορές»;
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου