Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Κρίσεις για τον Υπουργό Υγείας

Το «Εξαίρετο» του πρώην Υπουργείου Υγείας

| Εκτύπωση | 15/08/2011 |

Και ευχήθηκε να ζήσουν όλοι πολλά χρόνια ώστε «Να σας θαυμάζουμε και να νιώθουμε περήφανοι γιατί συνεργαστήκαμε μαζί σας…». Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας αποχαιρέτησε συγκινημένος τον πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Χρίστο Πατσαλίδη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη θητεία του ως «εξαιρετική».
Είναι αλήθεια ότι «αν δεν χουμίσεις το σπίτι σου εν να πέσει να σε πλακώσει», όμως υπάρχει και η άλλη ρήση: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Δυστυχώς φαίνεται ότι χάσαμε το μέτρο. Μπορεί, παρακαλώ, κάποιος αντικειμενικός κριτής (δεν χρειάζεται να είναι του επιπέδου των Standard & Poor's ή των Moody's) να μας αναφέρει ποια ήταν η κατάληξη (ή τουλάχιστον η προόδος) των σημαντικών έργων που ανέλαβε το Υπουργείο Υγείας στην τριετία του κ. Πατσαλίδη, ώστε να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό της «εξαίρετης θητείας»;
Απλά υπενθυμίζω ότι επί της θητείας του κ. Πατσαλίδη δεν έ
Ανεξάρτητα αν το σημερινό σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει, είναι δικαίωμα των υπευθύνων του Υπουργείου Υγείας να αξιολογούν το έργο τους και να αυτοαξιολογούνται ως «εξαίρετοι». Ούτως ή άλλως με το βαθμό «εξαίρετος» βαθμολογείται και το 99% των δημόσιων υπαλλήλων.
Δικαίωμα όμως και εμάς, των απλών πολιτών, να τους αξιολογούμε με «απροβίβαστο».
ΜΑΡΚΟΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου