Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Υπόμνημα στον Πρόεδρο Χριστόφια,σ'όλους τους Βουλευτές και τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες

Από τον Ανδρέα Γ.Δημητρίου
Ιατρόν
Λεωφ.Ελευθερίου Βενιζέλου 29,
8021 Πάφος.
Τηλ.26945000 και 99655555
Ηλεκτρ.ταχ.  agdemetriou@cytanet.com.cy

Πάφος 21 Ιουλίου 2011

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Κ.Δ. κ.Δημήτρη Χριστόφια που αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και τους απλούς πολίτες.Γιαυτό αποστέλλεται και σε όλους τους Βουλευτές και θα δημοσιοποιηθεί για τους πολίτες.
Αγαπητέ κ.Πρόεδρε εάν δεν δράσουμε όλοι μας τώρα θα χάσουμε την Κύπρο μας και θα υποστραφούμε σε μια περίοδο όπως γύρω στο 1960.Γιαυτό το σκοπό αυτά που θα γράψω πιο κάτω, είναι κατάθεση ψυχής και είναι ένα μικρό δείγμα από μια μεγάλη συσσωρευμένη δεξαμενή εμπειριών,γνώσεων,σκέψεων και αναλύσεων μου, που αποθηκεύονται από το 1978 με την επιστροφή μου στην Κύπρο μετά τις σπουδές και την ειδικότητα.
Για να είμαι πιο πειστικός  σε αυτά που θα αναφέρω θα πω μερικά πράγματα για τον εαυτό μου και την ανιδιοτελή διάθεσή μου και το άδολο της προσπάθειας μου γράφοντας όλα αυτά:
1)Πρόεδρε, το 1970-71, πολύ πριν κανείς άλλος φοιτητής στην Ελλάδα αρχίσει οποιαδήποτε οργανωμένη προσπάθεια ενάντια στην χούντα, μια μικρή ομάδα Μακαριακών-Δημοκρατικών Κυπρίων φοιτητών, ξεκινήσαμε καθαρά αντιχουντικό αγώνα,κρυβόμενοι πίσω από τις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές στις 28ης Φεβρουαρίου 1971.Μετά την φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας εναντίον μας και υπέρ των άλλων φοιτητών,των φίλων τους που τους υποστήριζαν ,όλη αυτή η μάζα  των πέραν των 1000 φοιτητών,πολύ μεγάλο νούμερο για την εποχή, κάναμε διαδήλωση από το σημείο των εκλογών στο κέντρο της Αθήνας ,μέχρι το Σύνταγμα φωνάζοντας καθαρά αντιχουντικά συνθήματα και υπέρ της Δημοκρατίας και του Μακαρίου.Η κίνηση λεγόταν <<Παλμός>>. Δυστυχώς οι Ελλαδίτες συμφοιτητές μας δεν μας μιλούσαν ούτε μας έκαναν παρέα πλέον, γιατί φοβόντουσαν πιθανόν συνέπειες τους από την χούντα.Εάν δεν συμπεριφέρονταν  έτσι, πιθανόν να έπεφτε η χούντα ενωρίτερα, προτού προλάβει να φέρει την καταστροφή στην Κύπρο μας. Πολλοί από τους πρωτεργάτες συναγωνιστές τότε είναι πολύ γνωστές προσωπικότητες στην Κύπρο σήμερα. Ακούσατε ποτέ κανένα μας να παινευτεί για αυτή την ηρωική ενέργεια, που είχε τρομερούς κινδύνους ή καν να ζητήσει ανταλλάγματα;

2)Το Σάββατο της εισβολής, στις 20 Ιουλίου 1974, από το Warrington Αγγλίας όπου έκανα την Ειδικότητά μου, μόλις άκουσα για την εισβολή τηλεφώνησα στην Κυπριακή Πρεσβεία στο Λονδίνο και απαιτούσα να με στείλουν στην Κύπρο να πολεμήσω είτε σαν στρατιώτης  είτε σαν γιατρός.Tο όνομα μου κατεγράφη,ήμουν σε διαρκή αναμονή, αλλά λόγω της κατάστασης δεν μπόρεσαν να με στείλουν τελικά.Γνώριζα ασφαλώς όλους τους κινδύνους που υπήρχαν μέσα σ’αυτήν την απόφαση.
Τώρα στο κυρίως θέμα της παρούσης περιόδου.
Πρόεδρε, στις 11 Ιουλίου 2011 και από τις 5.50 πμ με την έκρηξη στο Μαρί(Μαρί 11711) τα πράγματα άλλαξαν όλως διόλου στην Κύπρο.Τίποτε πλέον δεν θα είναι όπως πριν. Ο κόσμος σταμάτησε, ανασκουμπώθηκε και είδε όλη την πορεία τα τελευταία 30-35 χρόνια και αγανάκτησε.Δεν είναι μόνο για το Μαρί  η αγανάκτησης,αλλά για όλη την καταστροφική πορεία που το πολιτικό σύστημα οδηγούσε την χώρα τα τελευταία τουλάχιστον 35 χρόνια. Στο υποσυνείδητο του λαού είναι αποτυπωμένη η σαθρότητα και η επιτηδειότητα όλων αυτών των ετών. Τα κόμματα έγιναν το άλλοθι του ΕΓΩ του καθενός. Αντί για το ΕΓΩ μιλούν πολλοί για το κόμμα και κάνουν τα πάντα για το κόμμα.Σάν να είναι για το κοινό καλό, ενώ στην πράξη είναι πάλι για το ΕΓΩ .Όμως αυτό δεν εξυπακούει ότι εξυπηρετεί και την Πατρίδα. Ότι υπάρχει μέσα του ΕΓΩ δεν περνά από τον κεντρικό άξονα των αξιών και της ηθικής καί το όλο σύστημα εργάζεται έκκεντρα.Ο Λαός αυτό το έβλεπε από χρόνια,αλλά το είδε πιο ξεκάθαρα,όταν  το όλο σύστημα εξοβελίστηκε στις 11.7.11 στο Μαρί, λόγω ακριβώςτης έκκεντρης ροπής του. Ο λαός βαθύτερα αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνο η έκρηξη στο Μαρί.Υπάρχει μια βαθύτερη και πλατύτερη αιτία σε όλο αυτό  που συνέβη στο Μαρί.  Γιαυτό η αγανάκτησης είναι τόσο έντονη και μεγάλη και δεν έχει τελειωμό γιατί ο λαός απαιτεί με έργα, νέα, καθαρή και υγιή βάση στα θεμέλια του κράτους. Θα αναφέρω μερικά,μόνο, από τα γεγονότα που σημάδεψαν και εμπεριέχονται στο υποσυνείδητο του λαού έστω και αν δεν το γνωρίζει άμεσα:
1) Η ατιμωρησία όσων ευθύνονται για το πραξικόπημα και την εισβολή του 74 και δεν εννοώ τον απλό λαό.
2) Η ατιμωρησία και η μεγάλη ανοχή για το εξαιρετικά μεγάλο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου  προ δεκαετίας περίπου στην Κύπρο.
3) Από τότε που επέστρεψα στην Κύπρο , ακούω συνεχώς ότι γίνονται πράγματα και θαύματα σε υποθέσεις πολεοδομικών ζωνών και αναπτύξεων γενικά και υπάρχει βαθιά χαραγμένη στο λαό η εντύπωση, ότι υπάρχει μια σκανδαλώδης συμπεριφορά υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών , των πλουσίων και των επιτηδείων, από μεριάς των διαφόρων οργάνων της πολιτείας.Φαίνεται ότι υπάρχει πιθανή δοσοληψία σε τέτοιου είδους φαινόμενα.Γιατι δεν έγινε ποτέ μια πλήρης έρευνα για το πόθεν έσχες για τους υψηλα ιστάμενους της κάθε περιόδου και όσους ήταν στα υψηλότερα δώματα των διαφόρων τμημάτων από το 74 έως σήμερα πχ πολεοδομία,κτηματολόγιο και άλλων συναφών υπηρεσιών;
4)Πρέπει το ίδιο να γίνει και για όλους που απέκτησαν περιουσία από την Εκκλησία από το 74 έως σήμερα.Πού,πότε,πόσα, και τι αξίζουν σήμερα.Καί δεν εννοώ τον απλό λαό που αγόρασε ένα απλό οικόπεδο ή ακόμα 2 -3 για να παντρέψει τα παιδιά του.Εννοώ αυτούς που απέκτησαν την μεγάλη περιουσία. Εάν η σημερινή ηγεσία της εκκλησίας θέλει να βοηθήσει το λαό να ηρεμίσει και να ελαττώσει την οργή του, αυτό πρέπει να κάνει .Η περιουσία της Eκκλησίας μας ανήκει στον λαό της  και όχι στους οποιουδήποτε είδους επιτήδειους.
5)Στην Κύπρο φαίνεται καθαρά να υπάρχει ένα πολύ λεπτό αόρατο σύρμα απλωμένο στο ύψος της μετριότητας.   Όποιος είναι πάνω από αυτό το μέτρο, του κόβεται ο λαιμός με αποτέλεσμα η πλειοψηφία που επεκράτησε παντού να είναι οι μέτριοι και όχι οι άριστοι. Το καλύτερο πτυχίο επιτυχίας στην Κύπρο είναι το πτυχίο της μετριότητας.Φανταστείτε εάν ο κ.Πισσαρίδης βρισκόταν στην Κύπρο ,αν θα ήταν Νομπελίστας σήμερα.Το πιθανότερο  να του κοβόταν ο λαιμός από το αόρατο σύρμα, ή το πολύ με πολλά βάσανα θα είχε μια θέση στο δημόσιο ή σ ένα οργανισμό.
Και τώρα στα γεγονότα των τελευτέων 24 μηνών εως πρίν  το Μαρί .
1)Από διετίας πολλοί επέμεναν ότι χρειάζονται μέτρα για την οικονομία, ενώ από κυβερνητικής πλευράς υπήρχε αντίθεση και διστακτικότητα. Πολλοί έλεγαν ότι όσο πιο νωρίς παρθούν τα μέτρα τόσο πιο εύκολα θα σωθεί η οικονομία μας.Όμως αυτό άρχισε να υλοποιείται μόνο μετά τις εκλογές του Μαίου.Υπάρχει η υπόνοια ότι αυτό έγινε για να μην κοστίσει σε ψήφους στα 2 συγκυβερνώντα κόμματα. Δηλαδή τα κόμματα είναι υπεράνω της πατρίδας Πρόεδρε;
2)Κάποιοι παράγοντες από κυβερνητικής πλευράς φαίνεται ότι επέμεναν πολύ, στο να ολοκληρώσουν γρήγορα μια κακή συμφωνία για την Κύπρο σχετικά με το φυσικό αέριο με την Shell.Υπάρχει πεποίθηση στο κόσμο ότι αν δεν μιλούσε δημόσια ο κ.Σόλων Κασίνης η κακή αυτή συμφωνία θα είχε ολοκληρωθεί.
3)Τελευταία <<έπεσε>> στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση των 43 εκατομμυρίων ευρώ που η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) επιδίκασε στις πετρελαϊκές εταιρίες και αυτό για διαδικαστικά λάθη που έγιναν στον διορισμό του προέδρου της ΕΠΑ. Έτσι έχασε η Κ.Δ.  43 εκατομύρια Ευρω.Τυχαίο κ.Πρόεδρε; Γιατί δεν ανελήφθη  οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη και δεν παραιτήθηκε κανείς;
4)Θέμα  Υγείας και ΓΕΣΥ.
Στις 12.6.09 σας απέστειλα τρισέλιδο υπόμνημα για το πιο πάνω σοβαρό θέμα με εισηγήσεις.Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να μου απαντήσετε, όπως και όλοι οι Πολιτικοί Αρχηγοί. Ο βουλευτής κ.Άγγελος Βότσης είχε ευαισθητοποιηθεί σ’αυτο το θέμα και είχαμε 2 συναντήσεις προγραμματίζοντας πώς να υλοποιήσουμε τις εισηγήσεις.Όμως ανεβλήθη η προσπάθεια γιατί υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να εφαρμοστεί το Γεσυ στην Κύπρο. Δυστυχώς δεν καταξιώθηκα απάντησης από τον Υπουργό Υγείας.
Στο περιοδικό Healthy News τεύχος 5, των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου 2011 ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Oργανισμού Aσφάλισης Yγείας(ΟΑΥ) κ. Κυριάκος Χριστοφή, λέει ότι τον δεχθήκατε μόνο μια φορα στις 18 Ιουλίου 2008 και παρόλο που επέμενε δεν τον συναντήσατε ποτέ ξανά.Ούτε ακόμη και όταν τον Μάρτη υπέβαλε την παραίτηση του, ούτε όταν έστειλε δεύτερη επιστολή προς εσάς και είχε την δυστυχία να ακούσει από το ραδιόφωνο ότι η παραίτηση του  έγινε αποδεκτή την 1η Ιουλίου.Με πειστικότητα κ.Πρόεδρε μιλά ο κ.Χριστοφή ότι το ΓΕΣΥ δεν θα στοίχιζε στην Κ.Δ. περισσότερα απ’οσα στοιχίζει η υγεία γενικά σήμερα στον ιδιωτικό και κυβερνητικό τομέα μαζί. Μάλιστα αντί 1,1 δις.ευρω  που στοιχίζει σήμερα θα αρχίζαμε με 950000 εκ. και θα είχαμε μια αύξηση της τάξεως 3 έως 4 % ετησίως ενώ ο κυβερνητικός τομέας σήμερα αυξάνεται με τον φρενήρη ρυθμό των 10 % ετησίως και αυτά τα χρήματα δεν περιλαμβάνουν όσα χάνονται με υπόγειους τρόπους, μέσα από το χαώδες του παρόντος συστήματος, είτε σε λευκά φακελάκια.Ρωτήστε απλούς πολίτες. Και το χειρότερο κ. Πρόεδρε καθόλου καλή προσφορά Υγείας προς τον λαό μας.Δεν έχουμε πρόληψη,δεν έχουμε rehabilitation και γενικά ταλαιπωρούμε τον λαό μας αφάνταστα χωρίς να υπάρχει λόγος.Τον προσβάλλουμε καθημερνά.Προβεβλημένοι συνάδελφοι μου, μίλησαν επανειλημμένα σε πόσο χάλια επίπεδα βρίσκεται η υγεία σήμερα, όπου κάποιοι εξ αυτών είπαν ακόμα ότι η υγεία βρίσκεται στόν αναπνευστήρα.Μεταξύ άλλων είναι η Ελένη Θεοχάρους ,ο Αδάμος Αδαμου και ο Πανίκος Σταυριανός. Το ότι δεν καταρρέει  αυτή τη στιγμή το σύστημα οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των Ιατρών και του Νοσηλευτικού προσωπικού των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Στην συνέντευξη του ο κ.Χριστοφή παρατηρεί <<:Οι Υπουργοί Οικονομικών και Υγείας αντί να μου είναι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι μου, αποτελούσαν τροχοπέδη>>.Πότε αυτοί οι Υπουργοί θα πάρουν την πολιτική ευθύνη που τους αφορά;
Γνωρίζετε ότι τα κυβερνητικά νοσοκομεία… <<φουσκώνουν>>εδώ και 4 χρόνια τουλάχιστον και κινδυνεύουν να εκραγούν; Αυτό έλεγα στο γράμμα μου το 2009 και προειδοποιούσα.Γιατί τότε δεν κάνατε τίποτα; Το γνωρίζετε ότι ήδη υπάρχουν <<μικροεκρήξεις και μικροαναφλέξεις>>   που έχουν και συγκεκριμένα θλιβερά αποτελέσματα;Yπάρχουν δυστυχώς και Oνόματα και ΕΠΩΝYΜΑ αλλά δεν χρειάζεται να επεκταθώ επ’αυτού. Περιμένετε και εδώ το big bang για να δράσετε; Το γνωρίζετε ότι υπάρχει οδηγία προς την Κ.Δ. από τη ΕΕ ότι μαζί με την ρύθμιση του Συνταξιοδοτικού προβλήματος πρέπει να φτιάξουμε και ένα Ενιαίο Σύστημα Υγείας που να καλύπτει όλο τον λαό;Η μόνη χώρα στη Ευρώπη πού δεν έχει.
Πρόεδρε τους μόνους που  συμφέρει η μη ύπαρξη ΓΕΣΥ είναι τους λίγους και από τον κυβερνητικό και από τον ιδιωτικό τομέα, που βολεύονται με το χαώδες του συστήματος, για να κρύβουν τα οφέλη και τα λάφυρα τους. Δεν συμφέρει επίσης ούτε σε Ασφαλιστικές Εταιρίες γιατί πιθανόν θα ήθελαν να ναυαγήσει για να πάρουν εκείνες την Υγεία του λαού στα χέρια τους. Φοβούμαι κ.Πρόεδρε ότι πιθανόν και το πολιτικό σύστημα να μην θέλει  ΓΕΣΥ, γιατί θα χάσει την δυνατότητα να…<< πουλά>> ρουσφέτι για να κρατεί τους ψηφοφόρους του, ο καθείς για ίδιο όφελος. Η  ατονία και η εν πολλοίς αδιαφορία που το όλον πολιτικό σύστημα επέδειξε γ’ιαυτό το ζήτημα είναι ανεξήγητη.Όμως το ΓΕΣΥ συμφέρει πάρα πολύ σ’ολόκληρο τον λαό μας.
Θα πρέπει να αναφέρω ότι ο ΟΑΥ και τα  Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη(ΚΕΠ), είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Κύπρος, πιθανόν και Πανευρωπαϊκά. Άριστοι, άψογοι,ακέραιοι όλοι τους.Ο ΟΑΥ έκανε σε λίγα χρόνια τόσα πολλά και τόσο καλά όσα δεν έκανε ολόκληρο το Υπουργείο Υγείας από ιδρύσεως της Κ.Δ. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω μια λαμπρή εξαίρεση.Τον πρώην Υπουργό κ.Χάρη Χαραλάμπους ο οποίος απέδειξε ότι θα μπορούσε να αρπάξει το μινώταυρο από τα κέρατα, να εξυγιάνει την Υγεία και να εφαρμόσει και το Γεσύ.Τον κ. Χαραλάμπους δεν τον ενδιέφερε να φτιάχνει την εικόνα του.Ηταν ένας ακούραστος εργάτης του λαού,όπως πρέπει να είναι κάθε Υπουργός . Οι υπηρεσίες του όμως τερματίστηκαν τόσο γρήγορα για τους γνωστούς πολιτικούς λόγους και έχασε τόσα πολλά η Κύπρος. Γνωρίζετε κ.Πρόεδρε ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει γίνει κοστολόγηση μονάδος για τα κρατικά νοσηλευτήρια;Μπορείτε αλήθεια να το ανεχτείτε αυτό; Γιατί υπάρχει Υπουργείο Υγείας;
Και τώρα έρχομαι στη μαύρη Δευτέρα στο Μαρί 11711.
Mε την ευρύτερη έννοια των πιο πάνω που προανέφερα, δυστυχώς δεν θα μπορέσετε κ.Πρόεδρε να αποφύγετε, στο τέλος, τις δικές σας ευθύνες είτε γνωρίζατε είτε όχι.  Κύριε Πρόεδρε όταν συμβεί ένα κατακλυσμιαίο γεγονός όπου χάνονται άδικα 13 λεβέντες και δυνητικά θα μπορούσαν να ήταν πάρα πολύ περισσότεροι οι νεκροί, αν συνέβαινε σε άλλη ώρα το ατύχημα και όπου διατρυπιέται  η καρδιά ολόκληρης της οικονομίας,  ο Πρόεδρος παραιτείται, όπως ακριβώς έκανε ο κ.Παπακώστας και ο κ.Τσαλικίδης.
Η πτώχευση των Ηθικών αξιών οδηγεί στην πτώχευση των πάντων.Η έκρηξη στο Μαρί δεν είναι η ασθένεια, αλλά ένα δυνατό σύμπτωμα της ασθένειας η οποία όπως είπα πιο πάνω είναι ηθική η πτώχευση στην Κύπρο.Είναι η ολική και ουσιαστική κατάρρευση του όλου συστήματος..Ετσι εξηγείται και η διαρκής και έντονη αγανάκτηση του λαού κ.Πρόεδρε.Όσοι ψάχνουν να βρούν τις αιτίες της τόσης δίψας για αντίδραση, στα γραφόμενα εδώ, θα βρουν πολλές από τις απαντήσεις.
Δυστυχώς, η εντιμότητά σας και η ευαίσθητη ψυχή σας και η καλή καρδιά σας, δεν αλλάζουν τίποτα στην ευθύνη σας για το σημερινό κατάντημα μας. Στην πολιτική δεν μετρούν μόνο οι προθέσεις, μετρούν και τα αποτελέσματα, όπου τα αποτελέσματα μετά το Μαρί είναι συντριπτικά εναντίον σας. Όπως είναι και εναντίον του όλου πολιτικού συστήματος Πρόεδρε, αλλά ατυχήσατε να είστε εσείς τώρα στο ανώτατο αξίωμα και εσείς πρέπει να πάρετε τα βάρη και την ευθύνη στους ώμους σας.Το να παραιτείται κανείς δεν σημαίνει πάντοτε αδυναμία και φόβο.Μερικές φορές δηλώνει γενναιότητα.
 Επειδή κ.Πρόεδρε θα έχουμε Προεδρικές εκλογές σε 2 χρόνια, τα βέλη θα αυξάνονται εναντίον σας όλο και πιο πυρακτωμένα,ορισμένοι, πιθανώς αποσκοπώντας σε πολιτικά δικά τους οφέλη, όμως δεν θα τραυματίζουν την καρδιά σας μόνο, αλλά και την Κύπρο μαζί. Φοβούμαι μήπως και επηρεαστούν οι δυνατότητές σας για τις λύσεις που αναμένονται στα πολύ σοβαρά προβλήματα μας,το Κυπριακό και την Οικονομία.Ακόμη και για την Προεδρία της ΕΕ σε ένα χρόνο.
 Πρόεδρε δεν διακατέχομαι από αντιακελικά κινητρα ,αντίθετα όσες φορές είχαμε συνεργαστεί στις εκλογές σαν κόμματα αισθάνθηκα στην ζεστασιά,την συμπαράσταση και την ανθρωπιά των μελών του ΑΚΕΛ. Προσωπικά έχω διακρίνει πολλές αρετές στον Γ.Γ του κόμματος σας κ.Άνδρο Κυπριανού. Είχα επανειλημμένα επαφές μαζί του για σοβαρά θέματα που αφορούν την Κύπρο μας και είχα πάντοτε ευήκοο ούς.Και ορισμένα από τα θέματα που συζητήσαμε έχουν ήδη μπεί στην πολιτική Agenda και έχουν πάρει τη σειρά που πρέπει όπως τα συζητήσαμε με τον κ. Κυπριανού,αλλά βέβαια ποτέ δεν θα αναφερθώ δημόσια σ’αυτά για το καλό της πατρίδας μας. Ελπίζω,λοιπόν, να με πιστέψετε για την ειλικρίνεια των προθέσεων μου.
Δεν γνωρίζω εάν στο τέλος θα παραιτηθείτε ή όχι.Αυτό είναι δική σας απόφαση και ευθύνη.Οτι και να συμβεί όμως τουλάχιστον αναλάβετε πρωτοβουλίες τώρα για παντελή εξυγίανση της Κύπρου σε όλους τους τομείς.Υπάρχουν άξιοι να σας βοηθήσουν.Είστε ο καταλληλότερος πρόεδρος να εκθέσετε την Τουρκία σαν κατοχική και  επεκτατική χώρα.Μιά χώρα επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη. Κανείς δεν θα σας κατηγορήσει ότι.. <<δεν θέλετε λύση>> όπως τόσο εύκολα, πικρόχολα και μικρόψυχα, πολλοί ψέλλιζαν για τον Τάσσο Παπαδόπουλο ,και στη Κύπρο και στο εξωτερικό.Μήν το αναβάλετε.Μην πιστώνετε με ειλικρινείς προθέσεις την Τουρκία.Ακούσατε τον Ερντογάν εδώ στην Κύπρο.Μελετήστε τον Νταβούτογλου.Τώρα είναι η ώρα .Μετά θα χαθεί η ευκαιρία (το μομέντουμ).Μήν την χάσετε.Μην έχετε ψευδαισθήσεις για βατή λύση.Η Τουρκία θέλει τη διάλυση της ΚΔ μέσα από μια... «λύση» δικής της επιλογής και την σταδιακή παράδοση μας.Θα είναι πολύ μεγαλύτερος όλεθρος τότε .Θα είναι ένα δισεκατομύριο Μαρί μαζί.
Η στιγμή αυτή προσφέρεται για να αρχίσετε διεθνή αγώνα για άμεση αποχώρηση του Τούρκικου στρατού, για να μπορέσουμε οι Κύπριοι
μόνοι μας, να λύσουμε το Κυπριακό ζήτημα,μόνο για τους Κυπρίους.Μετα τη τόση αλαζονία του Ερντογάν,η περίοδος αυτή είναι μοναδική!!!
Τελειώνοντας Κ.Πρόεδρε θα σας μεταφέρω λίγες γραμμές από το άρθρο του Λάζαρου Μαύρου στην Σημερινή στις 2 Αυγούστου 2010.Μεταξύ άλλων έγραφε :
<< ΔΥΣΤΥΧΩΣ άχρι τούδε,η απογοητευτική κατάσταση σ’όλους τους τομείς του δημοσίου βίου διαψεύδει τις ελπίδες. Ματαιώνει τις προσδοκίες.Αντί ανανέωσης και βελτίωσης ζούμε την αναπαλαίωση επι τα χείρω:Διεύρυνση ,μετάσταση και εμβάθυνση της παρακμής. Το περίσσευμα μόρφωσης πορεύτηκε στην ιδιώτευση και στο ατομικισμό. Και όσο… παρέπεσε στον δημόσιο βίο, στα κόμματα, όχι μόνο δεν τάραξε τα λιμνάζοντα,όχι μόνο δεν αντιπάλεψε την σαθρότητα, αλλ’ επί το πλείστον κατέστησαν συμφεροντολογικώς, γλοιώδεις θεραπαινίδες της κομματοκρατίας. Κακέκτυπα των υπηρετούντων των κομματικών τους προισταμένων. ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ  λοιπόν κατεπειγόντως να ορθώσουν ανάστημα λόγου όσοι διέσωσαν εν αυτοίς την αυθεντικότητα, την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την συνείδηση για την κοινωφελή αποστολή του διανοούμενου. Να συνδράμουν τους ελάχιστους που δεν υπέστειλαν την σημαία του καθήκοντος στα κεντρικά μαρμαρένια αλώνια του πολιτεύειν…>>
Τα λόγια αυτά του Λάζαρου Πρόεδρε αγγίζουν ολόκληρο το πρόβλημα της Κύπρου σήμερα.Φωτίζουν με καλύτερο τρόπο από τα δικά μου λόγια το πρόβλημα και το βάθος του.Τούτα τα λόγια πρέπει να προβληματίσουν κι’εσάς και όλους.
Ένα καταθλιπτικό τέτοιο δείγμα είναι η τραγική για μένα απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ,στις 16 Νοεμβρίου 2009,όπου καθόριζε πώς έπρεπε να ήτο το... ύφος των στελεχών του όταν μιλούσαν εναντίον σας( Έφτιαξαν… Υφόμετρον στο ΔΗΚΟ δηλαδή!). Δεν αφορά εσάς,ούτε το ΑΚΕΛ εκείνη η απόφαση.Αφορά μόνο όλους όσους την εψήφησαν.Αφορά όμως και όλους εμάς γιατί τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν διαρκές δηλητήριο στη Δημοκρατία μιας χώρας και έχει επιπτώσεις σοβαρές στον πολιτικό πολιτισμό της.Πότε αλήθεια θα σβηστεί, αυτή η μελανή μουντζούρα από την Δημοκρατία μας;Η ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές είναι που οδηγεί στην ασθένεια και την καταστροφή μιάς χώρας.Και αυτό είναι ανεξάρτητα με το εάν συμφωνεί κανείς ή όχι με εκείνους, εναντίον των οποίων, βγήκε η <<απόφαση>>.Θα πολεμώ πάντοτε,με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, κάθε είδους φασιστικές συμπεριφορές.Ειλικρινά πιστεύω ,ότι όσοι συμμετείχαν στην απόφαση εκείνη του Ε.Γ.του ΔΗΚΟ, θα πρέπει σταδιακά  να αποχωρίσουν από τον δημόσιο βίο.Δέν έχουν τίποτε νέο να προσφέρουν.
Κύριε Πρόεδρε πάντοτε στη ζωή μου επέλεγα την πληγή παρά τον  εφησυχασμό. Και τώρα αυτό πράττω. Πάντα για την υπηρεσία της πολύ μεγάλης μου αγάπης, της Κύπρου μας, που και εσείς  αγαπάτε.
Οι κρίσιμες στιγμές αυτής της περιόδου με κάνει να είμαι απόλυτα ειλικρινής και να λέω τα πράγματα όπως τα βλέπω.Δυνατά και καθαρά.Δέν έχω ποτέ στόχο να πληγώσω.Εάν πράξουμε όλοι έτσι, πιστεύω ότι θα έρθει Υγεία στο Πολιτικό μας Σύστημα και στην Κύπρο γενικότερα.
Εάν μερικά από τα γραφόμενα μου προκαλούν πικρία σε ορισμένους, αναφέρω ότι είναι μέσα στον όρκο μου σαν γιατρός,και είναι καθήκον μου, να δίνω και πικρές συνταγές όταν πρέπει.
Με τιμή,
Ανδρέας Γ.Δημητρίου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου